آیا تا به حال دچار گردن درد و یا گرفتگی ناگهانی گردن شده اید؟

آیا تا به حال برای درمان دردهای گردن به فیزیوتراپی مراجعه کرده اید؟

از دردهای گردن چه می دانید؟

گردن مفصلی است که سر روی آن قرار گرفته و باید وزن سر را تحمل کند. این مفصل همواره در حال حرکت بوده و می تواند دچار آسیب شود. چنانچه یکی از اجزای گردن دچار آسیب شوند، در حرکت گردن اختلال ایجاد می شود. این اختلال با نشانه هایی از جمله درد، تورم، خشکی و. همراه خواهد بود. از آنجایی که گردن با نواحی سر، کتف، ترقوه، شانه و مرتبط می باشد، باید گفت عارضه های ایجاد شده در گردن می توانند روی این نواحی تاثیر بگذارند. خوشبختانه برای برطرف شدن این عوارض و آسیب های گردن، درمان موثری وجود دارد که می تواند بیش از 90 درصد از مشکلات گردن را حل کرده و باعث رضایت بیمار شود.

آسیب ها و دردهای شایع گردن و علل ایجاد آن ها

گردن ناحیه ای از بدن بوده که به شدت تحت تاثیر عوامل مختلف قرار گرفته و می تواند به راحتی دچار آسیب شود. آسیب های گردن موجب ایجاد ناراحتی هایی از جمله درد، ضعف، عدم توانایی در حرکت دادن گردن و . شده و در فعالیت های روزمره اختلال ایجاد می کنند. دلایل و انواع این آسیب ها عبارتند از:

  1. آسیب های شلاقی

    این دسته از آسیب ها در اثر وارد شدن ضربه، فشار و حرکات ناگهانی گردن، ایجاد می شوند. هنگامی که گردن به طور ناگهانی کشیده و یا خم می شود، فشار و کشش ناگهانی در تاندون ها و رباط ها، غضروف و عضلات گردن ایجاد شده و موجب درد و گرفتگی گردن می شود. تصادفات، سقوط از ارتفاع، فعالیت های ورزشی، مسابقات ورزشی، استفاده نادرست از گردن به هنگام نشستن، خوابیدن، خم بودن دائم گردن و. می توانند، باعث ایجاد این نوع آسیب در گردن شوند. این آسیب ها عبارتند از:
  2. آسیب های ناشی از فشار و تنش های عصبی

    یکی دیگر از انواع آسیب های گردن، آسیب های عصبی بوده و می توانند به دلایل مختلفی ایجاد شوند. با بیرون زدگی دیسک، لغزش و بی ثباتی مهره ها، بروز تومور در نواحی عصبی و ریشه های عصب، همچنین با وارد شدن فشار بر روی عصب های گردن، باعث ایجاد ضعف و دردهای شدید در ناحیه گردن، ترقوه، دست ها و. شده و می تواند در فعالیت های روزمره اختلال ایجاد کند. دردهای عصبی بر اثر تنش ها و فشار های عصبی نیز ایجاد می شوند.(به هنگام عصبانیت، استرس و تنش)
  3. آسیب های ناشی از بیماری ها

    گاهی ناراحتی و آسیب های گردن بر اثر بیماری و عارضه های دیگر به وجود می آیند. این بیماری ها از جمله تنگی کانال نخاعی، باعث ایجاد اختلال در ناحیه گردن شده و می تواند باعث بروز درد گردن، عدم توانایی در خم و راست کردن و حرکت دادن گردن، درد در دست و بازو، ضعف بازو و شود. با بروز این آسیب ها یک قسمت خاص از گردن، دست و. دچار درد و ناراحتی خواهد شد. این آسیب ها عبارتند از:
    1. آرتریت روماتوئید: آرتریت روماتوئید یک بیماری خود ایمن بوده و به مفصل های خودی آسیب می رساند. این بیماری با التهاب و تورم گردن همراه می باشد. هنگامی که گردن دچار این عارضه می شود، مفصل سینویال از بین رفته و در نتیجه فرد دیگر قادر به حرکت دادن گردن خود نخواهد بود.
    2. آرتروز: هنگامی که غضروف های اطراف مفصل گردن دچار آسیب و پارگی می شوند، در مفاصل گردن درد، تورم و ساییدگی ایجاد می شود. در نتیجه استخوان ها دچار مشکل شده و نمی توانند به راحتی حرکت کنند. به این عارضه آرتروز گردن می گویند.
  4. آسیب های ناشی از کهولت سن

    هنگامی که سن فرد بالا می رود، استخوان و غضروف های مفصل شروع به تحلیل رفتن کرده و به تدریج ضعیف می شوند. با تحلیل این غضروف ها مقاومت در برابر آسیب ها کم شده و فرد به راحتی دچار آسیب می شود. این آسیب ها عبارتند از:
    1. اسپوندیلوزیس: با پارگی و ساییدگی غضروف های مفصل گردن، عارضه ای به نام اسپوندیلوز ایجاد می شود. این بیماری مزمن گاهی با تنگی نفس، مشکلات معده، تاری دید، درد چشم و. همراه بوده و موجب التهاب در ستون فقرات می شود.
    2. فتق دیسک: یکی از رایج ترین و شایع ترین عارضه های موجود در گردن، فتق یا پارگی دیسک گردن می باشد. زمانی که مهره های پنجم و ششم گردن دچار بیرون زدگی و فتق می شوند، در پشت گردن درد احساس شده و فرد دچار اسپاسم عضلانی و کاهش دامنه حرکتی در گردن می گردد.
  5. آسیب های ناشی از عوامل وراثتی

    گاهی دردها و ناراحتی های ایجاد شده در گردن به طور مادرزاد و وراثتی و با تولد نوزاد ایجاد می شوند و به مرور زمان، با بزرگ شدن نوزاد این آسیب ها شدید تر و جدی تر شده و موجب بروز اختلال در فعالیت های او می شوند.

درمان های موثر در جهت بهبود گردن

با بروز علائمی از جمله درد در گردن، بازو، دست، ترقوه، عدم خم و راست کردن گردن، حس گرفتگی و اسپاسم عضلات گردن، ضعف، کاهش دامنه حرکتی، تورم و باید سریعا به پزشک متخصص ارتوپد، مراجعه شود. بعد از اینکه پزشک وضعیت گردن و سلامت بیمار را مورد بررسی قرار داد و همچنین بعد از انجام درمان های اولیه، در صورتی که تشخیص دهد عارضه و آسیب گردن با تمرینات و تکنیک های فیزیوتراپی گردن درمان خواهد شد، بیمار را نزد فیزیوتراپیست مجرب می فرستد. سپس فیزیوتراپیست نیز تمامی سوابق پزشکی بیمار را بررسی کرده و با توجه به سلامت، وضعیت گردن، نوع و علت ایجاد آسیب و همچنین شدت عارضه، برنامه فیزیوتراپی مناسبی را برای بهبود وضعیت گردن و عارضه های گردنی تعیین و تنظیم می کند. روش های درمانی فیزیوتراپی به دو دسته تمریناتی (نرمشی و ورزشی) و تکنیکال (با استفاده از متدهای خاص و دستگاه های متنوع و پیشرفته) تقسیم می شوند.

  1. تمرینات ورزشی و نرمشی:

بخشی از درمان های روش های فیزیوتراپی مربوط به نرمش و ورزش های خاص و مناسب کششی و تقویتی می شود. اصولا در درمان کلیه دردها و آسیب های اسکلتی از جمله آسیب های گردن، در مرحله اول فیزیوتراپیست برنامه ورزشی و تمرینی مناسبی  را برای بیمار تنظیم کرده و به افزایش دامنه حرکتی و انعطاف پذیری، کاهش درد، عملکرد بهتر، تقویت عضلات گردن و . کمک می کند.

  1. فیزیوتراپی با روش های نوین و دستگاه ها:

قسمتی دیگر از درمان های فیزیوتراپی شامل متدهای خاص شده و فیزیوتراپیست با کمک دستگاه های پیشرفته به درمان آسیب های گردن و عارضه های مرتبط با آن می پردازد. فیزیوتراپیست با انجام هر تکنیک، به بالا بردن گردش خون، تحریک و ترمیم بافت های آسیب دیده گردن، قرار گیری مهره های گردن در جای خود، کاهش تورم و التهاب گردن، کاهش و تسکین در گردن افزایش انعطاف پذیری و کاهش خشکی عضلات گردن کمک کرده و باعث عملکرد بهتر گردن و افزایش دامنه حرکتی آن نیز می شود. باید گفت این روش ها و متدها با توجه به میزان آسیب های گردن تعیین شده و متفاوت می باشند. هر چه درجه آسیب گردن بیشتر باشد، تعداد روش و متدهای استفاده شده برای درمان نیز بیشتر می شوند. لازم است بدانید که  کلیه این تکنیک ها ایمن و مطمئن بوده و برای افراد واجد شرایط، هیچ عارضه و خطری ایجاد نمی کند. این متدها عبارتند از:

  1. تراکشن: این روش درمانی به دو صورت دستی و دستگاهی انجام می شود. در هر دو حالت فیزیوتراپیست به کشش و انعطاف پذیری گردن و قرار گیری مهره های گردن در سرجای خود می پردازد.
  2. تحریکات الکتریکی: در این روش فیزیوتراپیست با قرار دادن الکترودهایی در نواحی مختلف گردن(روی مهره های گردن، پشت گردن و.) و با اعمال جریان الکتریکی مناسب و کنترل شده انجام می گیرد.
  3. اولتراسوند تراپی: این روش با استفاده از دستگاه اولتراسوند و با اعمال مستقیم امواج قوی در ناحیه دردناک و آسیب دیده گردن انجام می شود.
  4. کایروپراکتیک: این روش بدون استفاده از دستگاه خاص و با انجام ماساژ های خاص (به شکل دوار) بر روی گردن و ناحیه آسیب دیده، انجام می شود. فیزیوتراپیست به کمک دستان خود و با ماساژ گردن به افزایش گردش خون، کاهش درد، تورم و خشکی گردن پرداخته و دامنه حرکتی و انعطاف پذیری گردن را افزایش می دهد.

منبع: کلینیک فیزیوتراپی رامتن


فرانیوز گردن ,آسیب ,ایجاد ,گردن، ,دچار ,عارضه ,دچار آسیب ,دامنه حرکتی ,گردن دچار ,عضلات گردن ,باعث ایجاد ,افزایش دامنه حرکتی ,روزمره اختلال ایجاد منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

vistamag زمین سوخته هر روز بیا دستگیره کابینت موسیقی آروین عطایی